Посилках з США в Україну

Новини для українців всього свту

Friday, Sep. 22, 2017

Війна між Небом і землею

Автор:

|

Травень 17, 2012

|

Рубрика:

Війна між Небом і землею

Цей світ перебуває в стані війни між силами добра і зла. Церква Ісуса Христа наділена силою Бога, щоби протидіяти силам пітьми та руйнувати діла диявола. Але наша боротьба не проти плоті і крові, але проти духів злоби піднебесної. Ми воюємо не людськими методами й не проти людей. Сам Бог через Своє слово — Біблію — учить нас битися з нашим ворогом: дияволом і демонами. І Бог споряджає нас на битви, забезпечуючи всім необхідним; Він же Сам і бореться за нас! Ісус пообіцяв: «Побудую я Церкву Мою, і ворота пекла не подолають її». Усі наші вороги приречені на поразку й ганьбу, бо Святе Письмо каже: «Коли Бог за нас, хто проти нас?» (Римлян, 8:28—31).

Люди у світі намагаються грати з Богом у релігійні забави, намагаючись задовольнити вимоги Його праведності. Але релігія — це самообман, жалюгідна спроба стишити голос свого сумління, совісті. Це зле в очах Божих. Навіть якщо ти себе обманув і гадаєш, що ти — духовний. Але Бога це не влаштовує. Він хоче, щоби ти народився згори, тобто покаявся й став Його дитям. Тільки в такому разі Він буде твоїм Небесним Батьком, буде турбуватися про тебе, оберігатиме й захищатиме. Але якщо ти будеш гратися в релігійні забави, то й Сатана з тобою «пограється».

Якщо ти не впокорився Господу та не прийняв Його духовного меча — слова Божого, то ти не зможеш протистояти дияволові й він замучить тебе хворобами, злиднями та різного роду прокляттями. Інстинкт самозбереження буде підштовхувати тебе дати абияку відсіч твоїм бідам. Але щоби чинити комусь опір, необхідно бачити, хто твій супротивник, хто спричиняє тобі страждання й із ким тобі потрібно боротися. Ворога треба знати в обличчя! Необхідно розуміти, чому й звідки вони приходять, проблеми, а точніше — від кого!

Ми віримо, що Бог — це джерело добра, а диявол — джерело лиха і зла. Єдина причина, чому на землі існує добро, — це Бог. Єдина причина, чому на землі існує зло, — це диявол. Біблія відкриває нам, що диявол — злодій. Про нього Ісус сказав: «Злодій тільки на те закрадається, щоби красти, убивати та нищити». Усі ті нещастя, які трапляються з тобою, походять від диявола, який хоче вкрасти в тебе спасіння, убити твоє тіло й знищити твою душу. Єдина його мета — затягнути тебе в пекло. Отож, марно боротися зі своїми проблемами людськими (матеріальними) методами, тому що джерело їх — диявол, котрий є істотою духовною.

Єдиний засіб позбутися впливу диявола на твоє життя — це бути в Церкві, заховатися в Ковчег спасіння. Усі інші спроби пропонує тобі сам же диявол, котрий є не тільки злодієм, а ще й великим брехуном. Оскільки диявол є духовною істотою, то й боротися з ним потрібно духовною зброєю. Але через те, що люди на світі не мають цієї зброї, вони звертаються до всіляких релігійних вправ, які не можуть їм допомогти.

Тобі не допоможе прихід у храм на свято. Тобі не допоможе, якщо ти запалиш свічку, — хоч куди її постав, а толку не буде! Яйця пофарбуєш, паски напечеш, а прокляття все одно душать! Коли людина намагається вирішити свої духовні (або душевні) проблеми без Бога, Котрий є Дух, але за допомогою матеріальних речей, то це називається чародійством. І не важливо, яке воно — «біле» чи «чорне», усі ті, хто втягнений у чародійство, наводять на себе прокляття та жахливі страждання й ще більше заплутуються в тенетах диявола.

Життя — не гра, це реальність. Ти не можеш нормально жити, граючись у релігійні забави. Ти не можеш, імітуючи християнина, догодити Богові. Наприклад, приходити іноді туди, де збираються віруючі, або ж мати в себе вдома Біблію.

Щоб успішно боротися зі своїм ворогом, тобі, як і кожному солдатові, треба провадити такий спосіб життя, який зробить тебе сильним, мудрим, натренованим. Тобі необхідно постійно бути в казармі, на плацу, на заняттях, на ранковій гімнастиці, на полігоні. Словом, тобі потрібно бути в церкві й постійно вправлятися в духовній боротьбі, слухатися своїх духовних наставників. Тоді ти будеш підготовленим солдатом, перемагатимеш своїх ворогів і триматимеш їх на відстані.

Але для того, щоби стати сильним, здатним чинити опір проблемам, потрібно визнати перед Богом своє безсилля. Коли Господь створив людину, то в Його задумі було, що Він буде для людини джерелом життя, сили, мудрості та всього необхідного. Але позаяк людина, згрішивши, відійшла від Бога, тепер вона мусить сама себе забезпечувати, а для цього їй, звісно ж, бракує сил.

Здавалося б, якщо в мене немає сили, а в Бога є, то я візьму її в Нього — і немає проблеми! Але головна проблема полягає в тому, що гріхона людина — це дуже горда істота, і саме гордість не дозволяє їй звернутися до Бога по допомогу. Люди страждають і помирають від утисків диявола, хоча знають, що їхнє визволення перебуває у Богові, і не хочуть зректися своєї гордості. Тому й сказано: «Бог гордим противиться, а смиренним дає благодать».

Чому сьогодні такими популярними є так звані цілителі, екстрасенси, ворожки та кодувальники. Tа тому, що вони пропонують людині легкий шлях до «визволення» — без зречення гріха, без покаяння. Ось нещасні й звертаються до них, замість того, щоби навернутися до Бога. Гадають: я тільки гроші заплачу, може, і допоможе. Tа не допоможе! А буде ще гірше! Тому що джерело твоїх проблем — диявол і всі брехуни, його слуги. І ще тому, що гріх — сфера диявола, його територія. І якщо ти даєш місце дияволу, живучи в гріхах, то як же зможеш позбутися його впливу?

Існує лише один спосіб: визнання свого безсилля, каяття, перебування в Церкві та послух Богові. Бути віруючим — це чудово. Це означає черпати силу в Бога й бути сильним! Мати спасіння від гріха, життя вічне, Боже благословення.

Наш Бог посоромить усякого фальшивого бога. Наш Бог виведе на світло всі ті справи, які зараз робляться таємно. Він прикличе до відповіді кожного грішника: усякого блудника й розпусника, усіх п’яничок, брехунів і обмовників, лицемірів і підлабузників, підлих і підлесливих, убивць і безбожників, лякливих і релігійних, гордих і самолюбивих. Усі маски буде зірвано. Кожен із них опиниться віч-на-віч зі своїм гріхом.

Наш Бог покаже марність людського зусилля уникнути розплати за гріх, позбавитись своєї провини, бажання вгамувати голос своєї совісті. Він покаже, наскільки низька система людських цінностей. Бог дасть змогу побачити всю мерзоту так званої традиційної віри, що має у своїй основі язичництво, заквашене на лицемірстві.

Кожна людина через Адама перебуває в ганьбі гріха. Стати християнином — означає вийти з вічної ганьби на славу спасіння. Християни можуть постояти за себе, за своє здоров’я та благополуччя, за свої сім’ї. Вони є бажані Богу та прославляють Його. Номінальна релігія створює жалюгідних і ні до чого не спроможних людей. Але жива віра завжди піднімає й просуває людину до всього найкращого, що Бог має для неї. І Його діти стоять у голові, а не у хвості. Діти Божі повинні бути еталоном для всіх, хто живе на землі. На християн повинен рівнятися кожен чоловік. Написано: «Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений». Якщо ти не хочеш залишатися у своїй ганьбі, то повір у Господа, зробися християнином і слідуй за Христом. Прийди в покаянні до Бога, у Його дім — Церкву Христову. Нехай ніхто й ніщо не зупинить тебе. Стань частиною Церкви, перемагай ворога та насолоджуйся життям із Богом!

Віталій Кравчук, м. Кузнецовськ (Україна)

 

About Author

MiCT

Comments are closed.

Leave A Reply

Loading...