Посилках з США в Україну

Новини для українців всього свту

Wednesday, Jan. 23, 2019

12 цитат Папи Римського Франциска напередодні Різдва

Автор:

|

Січень 02, 2019

|

Рубрика:

12 цитат Папи Римського Франциска напередодні Різдва

266-й папа Католицької Церкви відомий своїми суперечливими поглядами, які не завжди збігаються з християнським ученням. Наприклад, він виступав за заходи з пом’якшення наслідків зміни клімату, закликав до мирного врегулювання громадянської війни у Сирії та запропонував контрацепцію й інші засоби для уникнення вагітності як один із способів боротьби з поширенням вірусу Зіка. Видання International Business Times опублікувало цитати Папи Римського Франциска, які є особливо актуальними напередодні свят.
«Господь ніколи не дає подарунку тому, хто не здатен його отримати. Якщо він дає нам дар Різдва, то лише тому, що ми всі можемо зрозуміти його та прийняти».
«Попри те, що життя людини проходить на землі, вкритої колючками та бур’янами, завжди є простір, у якому може рости хороше насіння. Ви повинні довіряти Богу».
«Права людини порушують не лише тероризмом, репресіями або вбивствами, а й несправедливими економічними структурами, що породжують величезну нерівність».
«Дуже важливо: пізнавати людей, слухати, розширювати коло думок. У світі переплітаються дороги, які сходяться та розходяться, проте найважливіше є те, що всі вони ведуть до Добра».
«Трохи милосердя робить світ не таким холодним та справедливішим».
«Людина, котра думає лише про зведення стін, а не про будівництво мостів, не є християнином».
«Якщо у когось є відповіді на всі запитання, це є доказом того, що Бог не з ним. Це означає, що він є фальшивим пророком, який використовує релігію у власних цілях. Великі провідники народу Божого, такі, як Мойсей, завжди залишали місце для сумніву. Ви повинні залишити місце для Господа, а не для вашого переконання; ми повинні бути смиренними».
«Ісус навчає нас вийти. Вийти та поділитися своїми твердженнями, вийти та поспілкуватися зі своїми братами, вийти та поділитися, вийти та запитати. Стати Словом як тілом, так і духом».
«Кожен із нас має власне бачення добра і зла. Ми повинні заохочувати людей робити те, що вони вважають добрим. У кожного з них є власне уявлення про добро і зло, і кожен повинен обрати добро та боротися зі злом у тій формі, у якій він їх уявляє. Цього було б достатньо, щоб зробити світ кращим».
«Благодать не є частиною свідомості; це кількість світла у наших душах, а не знання чи причина».
«Я вірю у Бога. Не у католицького Бога; немає католицького Бога. Є Бог, і я вірю в Ісуса Христа, його втілення. Ісус — мій учитель і мій пастир, проте Бог, Отець, Авва — це світло і Творець. Це моє Буття».
«Для ілюстрації марнославства я часто використовую наступний приклад: подивіться на павича; він прекрасний, якщо ви дивитесь на нього спереду. Проте, якщо подивитися на нього ззаду, відкривається уся правда. Кожен, хто плекає власне марнославство, дуже бідний усередині».

Оксана Вергелес, ZIK

До речі
За словами Папи Римського, у шануванні явищ Богоматері часто бувають «перебільшення», через що Церква проявляла та проявляє особливу обережність у цьому питанні. «Християнська віра ґрунтується на Євангеліє, Одкровенні та Переданні, але аж ніяк не на різних «явленнях». Понтифік закликав вірян із обережністю ставитися до санктуаріїв, у яких намагаються перетворити Діву Марію в якусь «героїню», забуваючи при цьому про її Сина. «Якщо віряни починають споглядати лише перст Марії, який вказує на Христа, а не самого Христа, це свідчить про те, що «в цьому явлінні щось не так», — зазначив Папа. Як приклад тієї обережності, яку Церква проявляє щодо «явлінь Діви Марії», понтифік навів ситуацію навколо подій у Меджугор’ї (Боснія та Герцеговина). Хоча інформація про явління Богоматері в цьому місці з’явилася ще 1981 року, Ватикан жодного разу офіційно не підтвердив їхню істинність. Тому католики можуть здійснювати в Меджугор’є лише приватні паломництва.

About Author

Meest-Online

Loading...